Werken in onderhoud

Tata Steel moet 24 uur per dag kunnen blindvaren op alle installaties en machines. Installatiebeschikbaarheid - en dus goed onderhoud - is van essentieel belang in een markt waar naar kwaliteit en prijs wordt gekeken. Vanzelfsprekend tref je bij ons allerlei vakdisciplines, zoals meet- en regeltechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en hydrauliek/pneumatiek.

Technisch beheer 

Periodiek onderhoud en het oplossen van (complexe) storingen is de verantwoordelijkheid van de onderhoudsorganisatie. Deze organisatie is verdeeld in een aantal onderdelen. Alle fabrieken hebben hun eigen ‘technisch beheer’ organisatie. Deze kent overal dezelfde opbouw. Als onderdeel van de productieploegen zijn storingsdienstmedewerkers verantwoordelijk voor het snel oplossen van storingen. Je hebt als doel om de productie zo snel mogelijk door te kunnen laten draaien. Daarnaast werken in kantoordienst de beheerteamswaarbij elk team zich focust op een eigen werkgebied / rayon binnen de fabriek (bijvoorbeeld ovens, kranen, gietmachines, walserijen of haspels)Je richt je primair op betrouwbaarheid. Dit houdt in dat je bezig bent met correctief, preventief en lange termijn onderhoudVraagstukken als ‘wat gebeurt er?’, ‘waarom gebeurt het vaker?’ en ‘hoe kunnen wij het voorkomen?’ zijn constant aan de orde. De beheerteams bestaan uit installatietechnici, installatiebeheerders, werkvoorbereider, technisch specialisten, maintenance engineers, teamleiders en onderhoudsmanagers. Bij elkaar werken in het technisch beheer minimaal 800 medewerkers verdeeld over 13 fabrieken.  

Technische dienst 

De centrale technische dienst fungeert als interne firma voor de fabrieken bij het verhelpen van storingen en uitvoeren van onderhoud tijdens geplande stilstanden. Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega’s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn. Bij de technische dienst vinden ook revisies plaats van installatiedelen in een enorme centrale werkplaats. In totaal werken 1000 medewerkers bij de technische dienst in diverse functies zoals onderhoudsmonteurs, technisch specialisten en vakspecialisten op het gebied van meet- en regeltechniek en hydrauliek. Ook werken er werkvoorbereiders, maintenance engineers en bijvoorbeeld ordermanagersHet is de uitdaging om toegevoegde waarde te leveren aan de fabrieken door vakmensen op te leiden, storingen te verhelpen en kennis te behouden. 

Modernisering onderhoud 

Tata Steel heeft grote ambities om het onderhoud in IJmuiden te moderniseren om de effectiviteit en efficiëntie in IJmuiden blijvend te verbeteren. Modernisering van het onderhoud krijgt vorm door huidige en toekomstige technologieën voor automatisering en digitalisering te gebruiken. Wij staan aan het begin van de volgende fase van het digitale transformatietraject in onderhoud met de focus op verdere standaardisering en efficiënt gebruik van de resources.  

Veel carrièremogelijkheden 

Met onze immense installaties kun je bijvoorbeeld met een elektrotechnische achtergrond of een specialisme zoals hoogspanning zeker je hart ophalen. Ook wanneer je werktuigbouwkundige bent zijn onze productie installaties een grote technische speeltuin. 

 

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring - Cookiebeleid

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons