Maintenance Traineeship

Als technisch opgeleide hbo’er wil je vanaf het eerste moment uitgedaagd worden in je werk. Je gaat aan de slag als maintenance consultant en je krijgt direct verantwoordelijkheid in een van onze technische onderhoudsprojecten.

In deze rol lever je een hele concrete bijdrage aan onze onderhoudsprocessen binnen een van onze fabrieken. Je bent werkzaam aan projecten die betrekking hebben op de uitvoering van onderhoud aan onze installaties en zorgt voor een verhoging van de betrouwbaarheid. Dit doe je door samen te werken met de collega's van de betreffende installatie.

Max in Maintenance is een uniek programma van Asset Management & Development. Je komt vanuit Asset Management & Development te werken in één van de fabrieken op de site. Dit doe je in samenwerking met een ervaren reliability engineer. Dit biedt kansen voor een mooie samenwerking en maakt dat je er niet alleen voor staat.

Over het Max in Maintenance programma

Onderhoud staat centraal binnen elke technische organisatie. Zonder toponderhoud kunnen er geen topprestaties worden geleverd. Om dit toponderhoud uit te kunnen voeren, moet Tata Steel meegaan met de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Het programma Max in Maintenance is in het leven geroepen om dit te bewerkstelligen. Het programma heeft betrekking op heel Tata Steel in IJmuiden, dit betekent dus een samenwerking met alle fabrieken en met andere verbeterprogramma's (bijv. Cost of Liquid Steel en Customer Value) en andere afdelingen (bijv. Finance en Procurement). Er wordt gekeken naar vernieuwende werkwijzen in het onderhoud (o.a. Smart Maintenance) en er wordt daarbij onder meer inspiratie gehaald uit de Formule 1 en Max Verstappen en zijn team.

Jouw rol als Maintenance Consultant

Als Maintenance Consultant krijg je direct verantwoordelijkheid in een van onze technische onderhoudsprojecten en werk je samen met het MiM team aan het realiseren van de benoemde doelstellingen. Dit houdt in dat je betrokken bent bij het houden van workshops met o.a. (senior) management uit de business. Daarnaast ook bij het starten van de verbeterinitiatieven die uit deze workshops naar voren komen en het managen van de concrete projecten die daarop volgen.

Niet alleen technische kennis, het kunnen werken met onderhoudprogramma's en zaken uitzoeken op de werkvloer is belangrijk. Je bent een volwaardige gesprekspartner en jouw ideeën tellen echt mee. Door het brede raakvlak van het programma bouw je snel een waardevol netwerk op binnen de organisatie. Je leercurve is steil en je moet van uitdagingen houden! Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en mensen weet mee te krijgen.

Jouw ontwikkeling

Tijdens je werk als Maintenance Consultant in het Young Professional maintenance programma word je klaargestoomd voor een mooie carrièrestap binnen Tata Steel. Dat kan een rol zijn als Maintenance Engineer of Assistent Onderhoudsmanager in een van onze fabrieken. Je wordt meer dan goed opgeleid, onder andere door middel van coaching on-the-job, vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je vormt samen met de andere young professionals een team, om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen. Je zit tweewekelijks met je collega's bij elkaar om elkaars ervaringen te bespreken.

Als hoogwaardig technisch bedrijf zijn wij op zoek naar ambitieuze, hardwerkende hbo'ers met een technische achtergrond, met maximaal 4 jaar werkervaring. Techneuten die met een frisse en innovatieve blik helpen om Tata Steel naar een 'next level' te brengen. Die initiatief tonen en niet bang zijn om zaken zelf uit te zoeken. Herken jij jezelf hierin, schroom dan niet om te solliciteren!

Praktijkvoorbeelden

Maritieme techniek
''In het Young Professional Programma bij AMD ben je als afgestuurde van de zeevaartschool uitstekend op je plek. Je hebt relevante praktijk ervaring vanuit je stages en je bent in staat zelfstandig te werken. Je hebt samengewerkt met verschillende opleidingsniveaus, wat maakt dat je goed kan schakelen en dat jij de taal van de mbo techneut spreekt.'' Aldus Sander Cords. Sander heeft de zeevaartschool in Terschelling afgerond. 'Ik zie veel van het schip terugkomen in de fabrieken. Tijdens mijn studie heb ik tweemaal een stage van zes maanden gevolgd. Dit heeft mij veel praktijkervaring opgeleverd, wat mij nu goed helpt. Als je eager bent om te leren en die houding ook aanneemt, kun je het hier heel ver schoppen.'

Elektrotechniek
Roy Beumer is vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij de studie Elektrotechniek heeft gevolgd. Momenteel werkt hij als Young Professional van het MiM programma bij Coated Products. Deze fabriek is verantwoordelijk voor het aanbrengen van coatings op plaatstaal, bijvoorbeeld het aanbrengen van een zinklaag op staal voor de auto-industrie om te beschermen tegen roest.
In zijn huidige opdracht onderzoekt hij een besturingssysteem. Deze heeft een aantal setpoints voor het regelen van bijvoorbeeld een elektromotor. Na stroomuitval raken deze setpoints echter verloren. Roy: ''Na mijn vooronderzoek heb ik een business case opgesteld om inzicht te krijgen in de opbrengsten van het project. Dit kan bijvoorbeeld zijn minder stilstand of een hogere snelheid zijn van de fabriekslijn. Minder stilstand zorgt al snel voor een grote financiële verbetering van duizenden euro's. Na goedkeuring wordt de verbetering geïmplementeerd en in bedrijf gesteld.''

 

Meer informatie?

Faye Teeling
Talent recruiter
T: +31 (0) 251 498377

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons