Bas Ooms

MSc Mechanical Engineering, track Mechanics of solids, surfaces and systems aan de Universiteit Twente

Afstudeeropdracht

“Bij het bepalen van de randscheurgevoeligheid van staal kwam het regelmatig voor dat een test consequent hoger scoorde dan het theoretische maximum. Ik heb daarom onderzoek gedaan naar de oorzaak van dit verschil tussen de theorie en de praktijk.”

Hoog niveau van onderzoek

Ik wilde graag extern afstuderen, ik was toe aan een uitdaging buiten de universiteit. Mijn prof heeft toen Tata Steel aanbevolen, aangezien daar al veel samenwerking mee was en het niveau van onderzoek erg hoog is. Dat sprak mij heel erg aan, aangezien ik altijd al gefascineerd ben door grote, zware en hete dingen.

Innovatief

Voorafgaand aan mijn stage had ik het beeld van een staalfabriek waar alleen staal gemaakt wordt en er voornamelijk veel mensen in de productie werken. Sinds ik er zit ben ik er wel achter dat er ook heel veel onderzoek plaatsvindt ter ondersteuning van klanten. Daarnaast kwam ik er achter dat het proces van staal maken steeds innovatiever wordt. De mogelijkheid om mijn theoretische afstuderen te combineren met het zelf uitvoeren van de bijbehorende experimenten maakt mijn stage erg interessant!

Het ovendek op

De rondleiding bij de kooks- en gasfabriek is mij het meeste bijgebleven. Met een aantal afstudeerders en stagiairs hadden we hier een rondleiding weten te regelen. Daar zijn we volledig in brandwerend pak en met gasmasker op op het ovendek geweest. Dat was toch wel echt heel erg gaaf om mee te maken!

Ook afstuderen bij Tata Steel?

Klik hier voor een overzicht van stageplaatsen en afstudeeropdrachten.

Deel of mail