Mike Verhoef

Technische bedrijfskunde, specialisatie proces optimalisatie aan de Hogeschool van Amsterdam

Wat kan je over je stage-opdracht vertellen?

Binnen de afdeling On Site Logistics is er een proces waarbij de supply chain geoptimaliseerd moet worden. Er zijn twee transitohallen in de havens bijgekomen voor een verschepen van verpakkingsmateriaal dat Tata Steel maakt. Hiervan moet een inrichting komen.  

Waarom heb je gekozen voor Tata Steel?

Ik had nooit gedacht en verwacht dat het mogelijk was om bij Tata Steel stage te lopen, zo’n uniek bedrijf qua grootte, omvang en impact. Het is voor mij een bedrijf waar ik tegen op kijk omdat ze een van de grootste spelers zijn in de staalmarkt. Buiten dat Tata Steel enorm bekend is door heel Nederland heen, staat het ook goed op je CV.

Welk beeld had je voorafgaand van Tata steel?

Voordat ik bij Tata Steel mijn sollicitatie ging doen, had ik een aantal jaar geleden een rondleiding gedaan bij een van de walserijen. Daardoor wist ik dat het een bedrijf was dat groot was en dat trok mijn interesse. Nadat ik over het terrein heen geweest was met een manager van de afdeling wist ik niet wat ik zag, het terrein is nog veel groter dan je in eerste instantie verwacht. 

Als je met je vrienden in de kroeg staat hoe omschrijf je Tata Steel?

Tata Steel is een groot bedrijf waar veel diverse mensen werken. De organisatie is breed maar op afdelingsniveau fungeert iedereen apart van elkaar met eigen targets etc.. Daarnaast zijn er weinig geheimen intern, het bedrijf is transparant. Bij Tata Steel lopen jaarlijks enorm veel studenten stage. Vanuit Tata Steel doen zij veel aan het verenigen van iedereen en organiseren ze bijv. zo nu en dan een borrel. Daarin zou je ervaringen kunnen uitwisselen en nieuwe contacten kunnen opdoen wat bij veel bedrijven niet mogelijk is.

Welk moment is het je meest bijgebleven?

Het maakt een enorme impact als de rondleiding krijgt over het terrein. Je ziet enorm veel rollen en plakken staal liggen. Dan nog niet over het aantal vierkante meter of het aantal bedrijfshallen die er verspreid staan over het mega grote terrein waarover Tata beschikt.

Wat maakt je stage interessant?

Wat deze stage enorm interessant maakt is dat je veel vrijheid krijgt, de verantwoording mag nemen en wanneer je vragen hebt je deze kan stellen aan je begeleider. Deze zal niet gelijk het antwoord geven maar proberen het jou nog beter uit te leggen en zo je echt iets te doen laten leren.

Door een toevalligheid kan ik met een andere stagiair tegelijk afstuderen en delen wij een werkplek. Wij doen dezelfde opleiding en kunnen daardoor met elkaar sparren. Dit maakt de kwaliteit van het afstuderen alleen maar beter doordat we elkaar kunnen aanvullen als je iets over het hoofd gezien hebt.

Ook stage lopen bij Tata Steel?

Klik hier voor een overzicht van stageplaatsen en afstudeeropdrachten.