Sollicitatieprocedure

Solliciteren voor stage- en afstudeeropdrachten bij Tata Steel is heel eenvoudig. Als je jouw opdracht hebt gevonden, dan kan je in drie stappen direct online solliciteren.

Tijdens de online sollicitatie word je meegenomen door ons sollicitatieformulier en vragen we jou om je CV en een motivatie, meld ook altijd duidelijk om welke periode het gaat. Misschien wil je voor deze sollicitatie eerst onze tips rustig doorlezen.

Wat kan jij na deze eerste stap van ons verwachten?

Na je online sollicitatie
Als jouw sollicitatie bij ons binnen is ontvang je direct een bevestiging van ontvangst. Vervolgens nemen wij je CV en motivatie door om jouw geschiktheid voor de opdracht te bepalen. Hierna nodigen wij je uit voor een gesprek of je ontvangt een afwijzing van ons.

De uitnodiging voor je gesprek
In de brief die je bij de uitnodiging voor het eerste gesprek ontvangt staat omschreven wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Zo moet je bijvoorbeeld je legitimatiebewijs meenemen en originele diploma's kunnen tonen.

De inhoud van de gesprekken
Tijdens de gesprekken hebben we het over de aspecten die voor de opdracht van belang zijn. Het is de bedoeling dat je ons een compleet beeld geeft van jouw opleiding, kennis en ervaring, maar ook jouw doelen bij deze opdracht.

De duur van het proces
Gemiddeld duurt het proces vier weken. Het kan sneller, maar het kan ook wel eens langer duren. De snelheid waarmee het selectieproces verloopt hangt onder meer af van de snelheid waarmee wij afspraken kunnen inplannen met jou en met de afdeling die de vacature open heeft staan.

Onze communicatie tijdens het proces
Gedurende jouw sollicitatie houden wij je op de hoogte van het verloop van de procedure. Als we een passende opdracht kunnen bieden dan worden alle afspraken en toezeggingen schriftelijk vastgelegd en naar jou gemaild. Mochten wij geen passende opdracht kunnen bieden, dan ontvang je ook een persoonlijk bericht.

Gelijke kansen
Wij vinden het belangrijk dat elke sollicitant bij zowel stages als vacatures een eerlijke kans heeft (gelijke kansen bij gelijke geschiktheid). Wij informeren elke sollicitant zo volledig mogelijk over de procedure, de inhoud van de vacante functie en de plaats daarvan binnen Tata Steel.

Wat vragen wij van jou?
Van jou als sollicitant vragen wij alleen de informatie die nodig is om te beoordelen of jij geschikt bent voor de opdracht. Op jouw beurt geef jij op verzoek de informatie die nodig is om een compleet beeld te geven van jouw kennis en kunde.

Waar kun je met eventuele klachten terecht?
Wij behandelen de hele sollicitatieprocedure en alle informatie en gegevens van jou zorgvuldig en vertrouwelijk. Mocht je een klacht hebben over onjuiste behandeling, dan vragen we je deze schriftelijk in te dienen bij Tata Steel Recruitment. Vermeld hierbij duidelijk om welke opdracht het gaat. Wij zullen hier schriftelijk op reageren

Meer informatie?

Jessie Koopman
Corporate Campus Recruiter
T: (0)251 49 82 59