Young Professional Programma

Het Young Professional Programma van Tata Steel is een ontwikkelprogramma voor starters met een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau, die zich zowel als specialist als ook op het persoonlijk vlak optimaal willen ontwikkelen.

Bij Tata Steel sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Wij vinden jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling erg belangrijk en faciliteren jou hierbij graag. Daarom bieden wij startende HBO’ers en WO’ers een Young Professional Programma aan waarin alle ruimte voor jouw ontwikkeling wordt geboden. Als jij als HBO’er of WO’er met minder dan 2 jaar werkervaring bij Tata Steel start, dan kan jij deelnemen aan dit programma dat jou helpt met jouw ontwikkeling.

In dit 1 jaar durende introductie- en ontwikkelingstraject, dat je naast je reguliere functie volgt, leg je de fundamenten voor je werkzame toekomst. Door diverse cursussen, coaching, trainingen en een mentor leer je niet alleen ons bedrijf door en door kennen, maar ook jezelf. Zo werk je gericht aan je persoonlijke ontwikkeling en ervaar je keer op keer hoe het is om je grenzen te verleggen… binnen jouw functie en misschien zelfs ook daarbuiten.  

In het Young Professional Programma mag je de volgende onderdelen minimaal van ons verwachten: 

 • Mentor 
  Bij de start in je nieuwe functie krijg je een mentor toegewezen, deze ervaren Tata Steel Senior manager kan fungeren als klankbord en coach bij je persoonlijke ontwikkeling gedurende de eerste 3 jaren in het bedrijf.
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
  Om ervoor te zorgen dat je als startende professional je effectiviteit vergroot, bieden wij een persoonlijk ontwikkelprogramma dat gericht is op persoonlijk leiderschap. Door middel van de trainingen en feedback krijg je meer inzicht in je gedrag en je drijfveren. Vervolgens leer je hoe je meer variatie kunt aanbrengen in je natuurlijke stijl van beïnvloeden en communiceren.
 • Intro IJmuiden 
  In deze training die in het eerste jaar gevolgd wordt leer je het bedrijf in IJmuiden door en door kennen. Hoe we werken, wat we maken, wat onze plannen en ambities zijn, hoe alle afdelingen functioneren. 
 • Productie- en informatiecyclus  
  In deze cursus brengen we je op de hoogte van ons productieproces. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Excursies naar vrijwel alle productie-units maken een groot deel uit van het programma.
 • Ploegendienststage 
  In een korte stage maak je kennis met de productieomgeving en de specifieke werkomgeving tijdens een aantal wachten in de ploegendienst. De ploegendienststage omvat tenminste een nachtdienst. De lengte van de stage kan variëren en in overleg met je leidinggevende en HR wordt bepaald waar en hoe lang je stage loopt.

Meer informatie?

Sarah Koelman
Talent recruiter
T: +31 (0) 251 494000

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2017

Volg ons