Inhoud Traineeship

Het Business Traineeship duurt 2 jaar. In deze periode leer je ons bedrijf kennen en krijg je persoonlijke ontwikkelingstrainingen. Gedurende het programma krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en volg je opleidingen om managementtechnieken onder de knie te krijgen.

Er is uitgebreid de gelegenheid om je ervaringen uit te wisselen met collega's. Zo leer je van andere trainees en leren zij van jou. In teamverband denk je op een creatieve manier na over oplossingen.

Eerste jaar
Je begint het eerste jaar als improvement consultant en leert onder meer onze verbetermethodes en managementsystemen kennen. Je volgt de volgende trainingen:

 • Introduction course Tata Steel, site IJmuiden
  Jij krijgt een kijkje in de keuken van Tata Steel in IJmuiden doordat je kennis maakt met de ondersteunde afdelingen en de specifieke onderwerpen die hier spelen. Zo krijg je feeling met de wereld van Tata Steel in IJmuiden.
 • Iron & Steel making
  Je maakt kennis met alle ins & outs van ijzer en staal en bezoekt alle fabrieken.
 • Personal career plan
  Natuurlijk ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Om je daarbij te ondersteunen, leren we je hoe je jouw leerproces stuurt.
 • Project Management
  Je leert hoe je je projecten organiseert en plant en hoe je je belangrijkste stakeholders het beste bij je project kunt betrekken. Ook leer je hoe de strategie van Tata Steel in Europa wordt vertaalt naar concrete doelstellingen en projecten.
 • Tata Steel Business Excellence
  Jij wilt Tata Steel naar een hoger plan brengen. Daarom leren we je hoe jij de organisatie kunt toetsen en onderzoeken uitvoert die de basis vormen voor verbeterplannen.
 • Communication & Influencing
  In deze rol is het van belang dat je je bewust bent van je communicatie naar andere mensen. Door je gedrag onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen, leer je hoe je sommige zaken bij anderen voor elkaar krijgt. Je leert ook hoe je jouw ideeën in de organisatie laat doordringen en hoe je constructief omgaat met weerstand. Je brengt een eigen case naar voren en krijgt de beste tips over hoe je op verschillende manieren mensen benadert.

Tweede jaar
In het tweede jaar ga je een verbeterproject leiden in één van onze fabrieken of afdelingen. Je leert van dichtbij de uitdagingen en werkzaamheden kennen en krijgt de kans om te laten zien wat je waard bent. Ook leer je hoe je processen kunt verbeteren aan de hand van managementtechnieken voor gevorderden. Je volgt de trainingen:

 • Change Management
  Jij krijgt training in de standaard wijzen voor het managen van verandering binnen Tata Steel.
 • Building Excellent Teams
  Om projectteams optimaal te laten functioneren is teambuilding nodig. Je leert projectteams optimaal te laten functioneren.
 • Presenting to senior management
  Je geeft presentaties aan het managementteam en de directeur die jou begeleidt. Wij laten je zien hoe je op de juiste toon relevante informatie overbrengt op het topmanagement. Wij leren je een uitmuntende presentatie neer te zetten en die vervolgens succesvol uit te voeren.

Meer informatie?

Sophie Scheltinga
Corporate Campus Recruiter
T: +31 6 50 04 30 42