Joep Verhoeve

Joep: "Uitdagend: verschillende belanghebbenden overtuigen én aansturen."

  • Joep Verhoeve
  • Business Trainee
  • In dienst bij Tata Steel sinds oktober 2018
  • Studie: Master of Science Transport and Supply Chain Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam

"Tijdens mijn eerste project was ik actief voor Outbound Logistics: deze afdeling zorgt ervoor dat klanten van over de hele wereld worden bevoorraad, jaarlijks zo'n 13 miljoen ton hoogwaardig staal.

Verschillende teams aansturen

Vanaf het begin kreeg ik bij Outbound Logistics veel verantwoordelijkheid. Zo mocht ik de ontwikkeling en uitrol van een nieuwe digitale tool om verzendingen per truck aan te vragen leiden, een tool waarbij tienduizenden truckaanvragen per jaar worden gedaan. Uitdagend, maar ook leuk om 26 verschillende belanghebbende teams te overtuigen én aan te sturen. Hierbij moest er in parallel ook voor een soepele transitie in een volcontinu productieproces worden gezorgd.

Ook was ik betrokken bij het opzetten van een nieuw tactisch planningteam. Door hier onderdeel van uit te maken leer je wat er allemaal bij komt kijken om een team vanaf het begin op te bouwen."

Verder ontwikkelen van skills

"Het zijn van de laatste schakel in een omvangrijke en complexe supply chain heeft mij veel geleerd over de samenwerkingen tussen alle verschillende afdelingen. Een erg dynamische tijd, waarin ik zowel skills als stakeholder management en overtuigingsvaardigheden heb kunnen ontwikkelen, als ook mijn analytische hard skills."