Projecten binnen het traineeship

Weet jij het potentieel voor onze klanten in de internationale staalmarkt maximaal te ontwikkelen?

Binnen je business traineeship ga je in 2 jaar 3 tot 4 projecten doen, binnen de afdelingen Supply Chain Management, Sales & Marketing, Procurement, ICT en Sustainability. Als trainee kom je binnen alle lagen van het bedrijf; van de werkvloer tot en met de directie.

Supply Chain

Supply Chain coördineert Europa-breed alles wat nodig is voor een tijdige levering. Ook is Supply Chain verantwoordelijk voor een efficiënte logistiek: van transport van grondstoffen tot en met de levering van onze eindproducten. Je vindt bij ons een breed werkterrein: van productieplanning tot warehouse management en van distributie tot contractmanagement. Jouw kennis en inzet maken het mogelijk dat wij onze producten op de best denkbare manier kunnen afleveren.

"Direct veel verantwoordelijkheid"

Business trainee Joep Verhoeve: "Vanaf het begin kreeg ik bij Outbound Logistics veel verantwoordelijkheid. Zo mocht ik de ontwikkeling en uitrol van een nieuwe digitale tool om verzendingen per truck aan te vragen leiden, een tool waarbij tienduizenden truckaanvragen per jaar worden gedaan. Uitdagend, maar ook leuk om 26 verschillende belanghebbende teams te overtuigen én aan te sturen."
Lees meer over de ervaringen van Joep.

Sales & Marketing

Veel van onze klanten hebben speciale wensen. Dat vraagt om een toegewijd team dat onze Europese mogelijkheden om bijzonder staal te leveren daarop afstemt. Bij Sales & Marketing moet je kennis hebben van onze processen en producten en van onze concurrenten. Je bent op de hoogte van economische ontwikkelingen en weet wat er in de staalwereld speelt. Het belangrijkste is echter dat je onze klanten door en door kent. Want bij alles wat wij doen staat de klant voorop.

"Er was enorm veel te leren!"

Business trainee Marie-Claire de Koning: "Mijn traineeship begon op de afdeling Sales & Marketing. Omdat dit mijn eerste ervaring binnen een groot bedrijf en in de commerciële B2B wereld was, was er enorm veel te leren! Zo mocht ik de jaarlijkse conferentie over Strategisch Account Management organiseren en daarnaast heb ik de job profiel structuur ge-update, zodat de afdeling voorbereid was op een capaciteiten review. In deze projecten heb ik de kans gekregen om veel verschillende mensen van de gehele afdeling te leren kennen, zowel van verschillende functies als op verschillende levels binnen de organisatie."
Lees meer over de ervaringen van Marie-Claire.

Procurement

De uitdaging voor Procurement is om ervoor te zorgen dat de onderneming waar voor z'n geld krijgt en dat leveringen worden zeker gesteld. Om in de behoeften van het bedrijf te kunnen voorzien is een centraal inkoopteam verantwoordelijk voor grondstoffen en transport. Inkoopleiders zijn verantwoordelijk voor bulkgoederen zoals vuurvaste materialen, legeringen en centrale diensten, terwijl lokale teams de bedrijfsprocessen waar ook ter wereld ondersteunen.

ICT

Onze ICT-afdeling heeft 700 medewerkers waarmee wij vanuit 6 locaties in Nederland en Engeland de gehele Tata Steel organisatie bedienen. ICT bij Tata Steel staat op hoog niveau. Want hoe verschillend de bedrijfsprocessen van Tata Steel zijn, zo strak zijn ze op elkaar afgestemd. Dat kan alleen goed gaan als de informatie- en communicatietechnologie feilloos is geregeld. Van de fabrieken, via één van de grootste ERP-systemen van Europa tot aan de levering van onze IT-processen; de uitdaging is om alle processen zo af te stemmen dat wij het beste staal maken waarmee onze klanten succes kunnen boeken.

Sustainability

Staal is een oneindig recyclebaar materiaal en daarmee een essentieel onderdeel van de moderne samenleving en een duurzame toekomst. De afdeling Sustainability focust zich op alle facetten rondom duurzaamheid. Met oog voor mens, milieu, omgeving en bedrijf. Onze Sustainability afdeling heeft onderstaande businesslines:

-        Green energy and hydrogen

-        Asset strategy

-        Asset development and permitting

-        Financing and government

Wil jij bouwen aan een duurzamere wereld? Dan is deze afdeling wat voor jou!

Lees meer over de ervaringen van Rick & Zuhal van het Green team

 

Meer informatie?

Sophie Scheltinga
Corporate Campus Recruiter
T: +31 6 50 04 30 42