Inhoud Graduate Program

Het Graduate Program Engineering duurt 2 jaar. In deze periode krijg je inzicht in de investeringsprojecten en engineering uitdagingen binnen ons bedrijf en hoe wij plannen om duurzamer staal te gaan produceren. Daarnaast is er volop aandacht voor persoonlijke ontwikkelingstrainingen. Gedurende het programma krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en volg je opleidingen om jouw engineering en projectmatige vaardigheden onder de knie te krijgen.

Bij de afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) zijn wij verantwoordelijk voor alle projecten op de site van Tata Steel IJmuiden. Denk hierbij aan staal maken met waterstof, Roadmap Plus en de revamp van Hoogoven 6. Je gaat rouleren binnen diverse multidisciplinaire programma’s en afdelingen. Zo leer je welke specifieke onderwerpen en uitdagingen hier spelen. Dit gaat je helpen met bepalen in welke richting jij wilt gaan doorgroeien.

Er is uitgebreid de gelegenheid om je ervaringen uit te wisselen met collega's. Zo leer je van andere graduates en leren zij van jou. In teamverband denk je op een creatieve manier na over oplossingen.

Het programma is op maat gemaakt. Samen met jou gaan we kijken naar jouw interesses en ontwikkelpotentie. Gedurende het 2 jaar durende programma zul je 3 keer rouleren van functie.

Eerste jaar

Je begint het eerste jaar met een ‘zachte landing’. Je komt te werken op de afdeling die past bij jouw studierichting. Een zachte landing wil natuurlijk niet zeggen dat we je niet gelijk flink gaan uitdagen. Stel je hebt Mechanical Engineering gestudeerd, dan ga je starten op de afdeling Mechanical Engineering.

De volgende uitdagende thema’s zullen tijdens het eerste jaar aan bod komen:

Rolling & Coating

De afdeling Project & Technical Consultancy is verantwoordelijk voor alle (verduurzamings)projecten over de gehele site. Jij zult vanuit jouw expertise invullen hoe we dit gaan doen. Op deze manier maak je kennis met alle ins & outs van het maken en verduurzamen van staal.

Personal career plan

Als onderdeel van het graduate program krijg je ondersteuning bij het sturen van jouw leerproces. Dit gaat op basis van een op maat gemaakt programma waarin we gaan werken aan je persoonlijke en professionele kwaliteiten. Je krijgt een coach toegewezen die je begeleidt in je persoonlijke ontwikkeling.

Project Management

Binnen Tata Steel doen wij projecten volgens de Prince2 methodiek. We bieden je een training aan om je hierin te bekwamen.  

Engineering Business Excellence

Jij wilt Engineering bij Tata Steel naar een hoger plan brengen. Je toetst de techniek in een project aan de afgesproken criteria. Tevens doe je ook onderzoeken voor werkeenheden waarbij je kijkt of de techniek verbeterd kan worden.

Communication & Influencing

Om succesvol te kunnen zijn in een grote organisatie is het van belang dat je je bewust bent van je communicatie met andere mensen. Door je gedrag onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen, leer je hoe je zaken voor elkaar krijgt en mensen hier in mee krijgt. Je leert ook hoe je jouw ideeën in de organisatie laat doordringen en hoe je constructief omgaat met weerstand. Je brengt een eigen case naar voren en krijgt de beste tips over hoe je op verschillende manieren mensen benadert en overtuigt.

Tweede jaar

In het tweede jaar ga je de verdiepingsslag maken. Hoe ga jij uit je comfortzone stappen? Door iets te doen wat niet jouw eerste keuze was, krijg je de kans om te laten zien hoe jij omgaat met onverwachte situaties en laat je zien wat je waard bent. Met jouw frisse blik lever je een bijdrage aan het verbeteren van processen of juist aan de oplossing van een gecompliceerd technisch probleem. 

Je gaat onder andere de volgende uitdagingen aan:

Business Change Management

Hoe begeleid je een gerealiseerd project naar het stadium dat deze in bedrijf wordt genomen door de opdrachtgever. Bij ieder project wordt een gebouwde installatie opgeleverd aan een van de vele fabrieken die Tata Steel kent. Dit gaat gepaard met een goed tekeningen pakket, opgeleid personeel, voldoende reserve onderdelen en nog heel veel meer.

Presenting to senior management van PTC

Je geeft diverse presentaties. Denk hierbij aan presentatie aan het managementteam en de General Manager van PTC. Of een presentatie aan de verantwoordelijke stuurgroep van jouw project. In deze stuurgroep is het management van PTC en het management van de werkeenheid vertegenwoordigd. Wij laten je zien hoe je op de juiste toon relevante informatie overbrengt naar het topmanagement. Wij leren je een uitmuntende presentatie neer te zetten en die vervolgens succesvol uit te voeren.

Geinteresseerd? Klik hier om direct te solliciteren 

 

Meer informatie?

Sophie Scheltinga
Corporate Campus Recruiter
T: +31 6 50 04 30 42

Medewerkers over Tata Steel

Alexander: "Eigen initiatief wordt hier beloond"

Read more >