Projecten binnen het traineeship

Als technisch opgeleide hbo’er wil je vanaf het eerste moment uitgedaagd worden in je werk. Je gaat aan de slag als maintenance consultant en je krijgt direct verantwoordelijkheid in een van onze technische onderhoudsprojecten.

In deze rol lever je een hele concrete bijdrage aan onze onderhoudsprocessen binnen een van onze fabrieken. Je bent werkzaam aan projecten die betrekking hebben op de uitvoering van onderhoud aan onze installaties en zorgt voor een verhoging van de betrouwbaarheid. Dit doe je door samen te werken met de collega's van de betreffende installatie.

Als Maintenance Consultant krijg je direct verantwoordelijkheid in een van onze technische onderhoudsprojecten en werk je samen met het MiM team aan het realiseren van de benoemde doelstellingen. Dit houdt in dat je betrokken bent bij het houden van workshops met o.a. (senior) management uit de business. Daarnaast ook bij het starten van de verbeterinitiatieven die uit deze workshops naar voren komen en het managen van de concrete projecten die daarop volgen.

Steile leercurve

Niet alleen technische kennis, het kunnen werken met onderhoudprogramma's en zaken uitzoeken op de werkvloer is belangrijk. Je bent een volwaardige gesprekspartner en jouw ideeën tellen echt mee. Door het brede raakvlak van het programma bouw je snel een waardevol netwerk op binnen de organisatie. Je leercurve is steil en je moet van uitdagingen houden! Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en mensen weet mee te krijgen.

Praktijkvoorbeelden

Maritieme techniek
''In het Young Professional Programma bij AMD ben je als afgestuurde van de zeevaartschool uitstekend op je plek. Je hebt relevante praktijk ervaring vanuit je stages en je bent in staat zelfstandig te werken. Je hebt samengewerkt met verschillende opleidingsniveaus, wat maakt dat je goed kan schakelen en dat jij de taal van de mbo techneut spreekt.'' Aldus Sander Cords. Sander heeft de zeevaartschool in Terschelling afgerond. 'Ik zie veel van het schip terugkomen in de fabrieken. Tijdens mijn studie heb ik tweemaal een stage van zes maanden gevolgd. Dit heeft mij veel praktijkervaring opgeleverd, wat mij nu goed helpt. Als je eager bent om te leren en die houding ook aanneemt, kun je het hier heel ver schoppen.'

Elektrotechniek
Roy Beumer is vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij de studie Elektrotechniek heeft gevolgd. Momenteel werkt hij als Young Professional van het MiM programma bij Coated Products. Deze fabriek is verantwoordelijk voor het aanbrengen van coatings op plaatstaal, bijvoorbeeld het aanbrengen van een zinklaag op staal voor de auto-industrie om te beschermen tegen roest.
In zijn huidige opdracht onderzoekt hij een besturingssysteem. Deze heeft een aantal setpoints voor het regelen van bijvoorbeeld een elektromotor. Na stroomuitval raken deze setpoints echter verloren. Roy: ''Na mijn vooronderzoek heb ik een business case opgesteld om inzicht te krijgen in de opbrengsten van het project. Dit kan bijvoorbeeld zijn minder stilstand of een hogere snelheid zijn van de fabriekslijn. Minder stilstand zorgt al snel voor een grote financiële verbetering van duizenden euro's. Na goedkeuring wordt de verbetering geïmplementeerd en in bedrijf gesteld.''

 

Meer informatie?

Faye Teeling
Talent recruiter
T: +31 (0) 251 498377

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons