Fons Vermeulen

"Ik probeer met een minimale aanpassing maximaal resultaat te behalen."

  • Functie: Ovenbouwkundig engineer
  • In dienst bij Tata Steel sinds: mei 2019
  • Studie: Aardwetenschappen aan de VU Amsterdam

Fons: “Ik wilde na mijn afstudeerstage graag bij Tata Steel blijven werken en sprak deze wens uit. Ik kwam er achter dat er best veel mogelijkheden waren om als geoloog aan de slag te gaan!

Maximaal resultaat

“Aan het einde van mijn opleiding kwam ik voor de keuze: verder leren en dus een PhD doen of ga ik het geleerde in de praktijk toepassen? Ik koos voor het laatste en werk sinds kort voor Projects & Technical Consultancy, het interne ingenieursbureau van Tata Steel, als ovenbouwkundig engineer. Daar ben ik met diverse projecten bezig, waarbij ik met een minimale aanpassing maximaal resultaat probeer te behalen.”

Nieuwe producten ontwikkelen

“Daarnaast heb ik ook veel contact met leveranciers. Over de door hun geleverde producten, de toepassing hiervan en de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen voor Tata Steel. En verder leer ik de bouwtekeningen lezen van diverse installaties om hier ook aanpassingen aan te kunnen doen.”

De deur staat altijd open

“Wat mij ontzettend aanspreekt aan Tata Steel is het feit dat we met een écht product werken. En dat we dit product ook overal om ons heen tegen komen. Daarnaast vind ik het mooi dat staal een van de weinige producten is dat volledig economisch circulair kan zijn.

Ik merk dat de mensen die bij Tata Steel werken met trots naar hun werk gaan. Zelfs na meer dan 30 jaar dienst halen ze nog steeds trots uit hun werk. Dat geeft mij een goed gevoel over mijn werkgever. En het is fijn dat de deur van iedereen altijd open staat: van teamleider tot hoger management, je mag altijd wat vragen of een praatje maken.”

Deel of mail

Meer informatie?

Dewi de Lange
Campus Recruiter
T: +31 (0)6 51265186

Medewerkers over Tata Steel

Hans: "Door HIsarna is het wellicht mogelijk om een bruikbaar zinkconcentraat te maken, grondstof voor de zinkindustrie"

Read more >