Willem-Jan Singer

"Samen met de collega's van de productie continu werken aan verbeteringen op verschillende vlakken van productie, kwaliteit en onderhoud."

  • Willem-Jan Singer
  • Functie: Productieassistent bij Tata Steel Packaging
  • In dienst bij Tata Steel sinds: juni 2019
  • Studie: Master Operations Management & Logistics (Technische Universiteit Eindhoven)

Willem-Jan is een paar maanden geleden begonnen als productie-assistent bij Tata Steel Packaging. Maar hij was al wat langer bekend bij Tata Steel: tijdens zijn Master Operations Management & Logistics liep hij stage bij de Direct Sheet Plant.

Willem-Jan: “Het leuke van die stage is dat de uitkomsten van mijn afstudeeronderzoek nu ook daadwerkelijk wordt ingezet door de installatiebeheerders van de Direct Sheet Plant.”

Samen op zoek naar een oplossing

“Nu houd ik mij bezig met staal voor de verpakkingsindustrie. We zijn constant bezig onze processen te optimaliseren, onze klanten stellen immers hoge eisen aan het product. Uiteraard willen we klachten voorkomen, maar als ze er toch zijn wil ik deze zo snel mogelijk oplossen. Zo zijn we de onlangs bezig geweest met een besmettingsklacht en ben ik samen met andere afdelingen en ons eigen productieteam op zoek gegaan naar de oorzaak en een oplossing. Dit proces is nog in volle gang, maar de eerste acties boeken al positieve resultaten.”

Continue verbeteringen

“Het leuke aan mijn functie is dat ik echt op de vloer aanwezig ben tussen de mannen en vrouwen van de productie, dat is waar het echte werk gebeurt. Samen met hen werk ik aan continue verbeteringen op verschillende vlakken van productie, maar ook kwaliteit en onderhoud. Daarnaast zijn we ook altijd bezig om verbeteringen te zoeken op het gebied van veiligheid. Ik sta ook in contact met andere werkgebieden om uiteindelijk samen tot een beter proces te komen, op die manier leer je niet alleen de mensen kennen maar ook de installaties.”

Sparren met je mentor

“Of ik wil doorgroeien? Zeker! Maar voorlopig valt er nog genoeg te leren in deze functie. Ik ben nu veel op de werkvloer te vinden en leer daar ontzettend veel van. Ik denk dat het belangrijk is, mocht je ambitie hebben om door te groeien naar bijvoorbeeld een functie als productiemanager, ook zelf te hebben ervaren hoe het is om in de productie te werken.

Daarnaast bespreek ik maandelijks met één van de managers mijn voortgang. Verder volg je als starter het Young Professional introductie- en ontwikkelingstraject. Daarbij volg je diverse trainingen en cursussen en heb je een mentor met wie je kunt sparren en die jou kan begeleiden met de vervolgstappen in je carrière.”

Deel of mail

Meer informatie?

Sophie Scheltinga
Corporate Campus Recruiter
T: +31 6 50 04 30 42

Medewerkers over Tata Steel

Hans: "Door HIsarna is het wellicht mogelijk om een bruikbaar zinkconcentraat te maken, grondstof voor de zinkindustrie"

Read more >