Projecten binnen het traineeship

Ons traineeship is een combinatie van techniek en management. Als Technisch Trainee werk je mee om onze verbeterdoelstellingen te halen. Verbeteringen op het gebied van kosten, kwaliteit, stabiliteit, productiviteit en mogelijkheden voor de klant. Je werkt in teamverband maar ook zelfstandig aan verbeterprojecten.

In een SWAT-team ervaar je de ultieme vorm van agile werken, je lost met je team in een intensief en kortdurend project (14 weken) een langlopend en ingewikkeld probleem op. Het team bestaat uit ervaren technologen en uit trainees, juist die combinatie is steeds succesvol gebleken. De directie en het management komen regelmatig in de SWAT-room om de voortgang te volgen, maar ook operators en collega’s komen langs om hun inzichten te delen. Zo leer je snel de hele organisatie kennen terwijl je gelijktijdig met een technologisch uitdagend onderwerp bezig bent.

Als trainee krijg je al snel verantwoordelijkheid en je word je geholpen om snel allerlei technieken aan te leren. De leercurve is steil en na 14 weken start je weer op een nieuw onderwerp, op een andere werkplek en in een nieuwe fabriek. En wanneer je uitblinkt, dan bieden we je zelfs de mogelijkheid om zelf een SWAT-team te leiden.

Verbeterprogramma 'Duurzame winst'

Om in de voorhoede van de staalindustrie een rol te kunnen blijven spelen is Tata Steel voortdurend op zoek naar verbeteringen in ons productieproces. Met het verbeterprogramma 'Duurzame Winst' houden we ons bedrijf slagvaardig om onze klanten succesvol te laten zijn in hun markt. Er zijn 4 gebieden waarop de verbeteringen betrekking hebben, als trainee kun je je traineeship starten op een van onderstaande programma’s en rouleer je gedurende je traineeship over projecten binnen deze of aanverwante programma’s.

Customer Value - Operations

Als trainee analyseer je de complexe productieprocessen die nodig zijn om van vloeibaar staal een hoogwaardige rol te maken. Je identificeert verbeteringen en implementeert deze vervolgens.

De uitdagende projecten bij 'Customer Value - Operations' kunnen variëren van bijvoorbeeld het oplossen van een oppervlakteprobleem dat ontstaat in de Warmbandwalserij, tot het minimaliseren van materiaalverlies en het verhogen van de efficiëntie van een verzinklijn.

Customer Value - Mix

Je gaat aan de slag met het portfolio aan staalproducten dat Tata Steel aanbiedt aan haar klanten. Dit wordt gedaan door zowel ontwikkeling van nieuwe producten als de verbetering van bestaande producten. 'Customer Value - Mix' identificeert deze verbeteringen en implementeert ze binnen de vele complexe processtappen die het proces van staal maken omvat.

Projecten die je bij 'Customer Value - Mix' tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld het optimaliseren van de kosten van een product door verschillende routes mogelijk te maken, eisen die de klant stelt mogelijk te maken in productie, (route-)optimalisaties implementeren waardoor het productieproces kan worden versneld, verminderen van afkeur of verbeteren van processen om afkeur te voorkomen.

Cost Liquid Steel

Samen met andere trainees ga je verbeteringen op het gebied van kosten, kwaliteit, stabiliteit en productiviteit identificeren en doorvoeren binnen de vele en complexe processtappen die het proces van hoogwaardig vloeibaar staal maken omvat.

Projecten die je binnen 'Cost Liquid Steel' tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld het optimaliseren van de grondstoffenlogistiek, reductie van cyclustijden van het machinepark van de Kooks- en gasfabriek of de precisie van onze bestelde staalplakken beter afstemmen op de supply chain planning.

Max in Maintenance

Onderhoud staat centraal binnen elke technische organisatie: zonder toponderhoud kunnen er geen topprestaties worden geleverd. Om dit onderhoud uit te kunnen voeren, moet Tata Steel meegaan met de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

'Max in Maintenance' is een samenwerking met alle fabrieken op het terrein en met andere verbeterprogramma's en andere afdelingen (bijvoorbeeld Finance en Procurement). Er wordt gekeken hoe de meest-voorkomende storingen aan onze installaties voorkomen kunnen worden en naar vernieuwende werkwijzen in het onderhoud (o.a. Smart Maintenance en Advanced Analytics).

Meer informatie?

Dewi de Lange
Campus Recruiter
T: +31 (0)6 51265186

Naar tatasteel.nl - Sitemap - Disclaimer - Privacy verklaring

© Copyright Tata Steel IJmuiden - 2018

Volg ons