Young Professional Programma

Het Young Professional Programma van Tata Steel is het ontwikkelprogramma voor hoogopgeleide starters, die zich zowel als specialist als ook op het persoonlijk vlak optimaal willen ontwikkelen.

Bij Tata Steel sta je aan het roer van je eigen loopbaan, we bieden je daarbij alle ruimte voor jouw ontwikkeling. Als startende HBO- of WO’er (met maximaal 3 jaar werkervaring) kun je aan de slag in uitdagende functies, met tal van doorgroeimogelijkheden. En kun je je zowel als specialist als ook op het persoonlijk vlak optimaal ontwikkelen.

Implementeer jouw vernieuwende ideeën

Bouwen aan het toonaangevende Europese staalbedrijf dat duurzaam is in alle opzichten: dat is waar Tata Steel naar streeft. En daar hebben we jou bij nodig! Als afgestudeerde HBO- of WO’er met maximaal 3 jaar werkervaring krijg je de kans onderdeel te worden van innovaties binnen ons bedrijf en je eigen vernieuwende ideeën in praktijk te brengen. Wij dagen je uit om een voortrekkersrol te nemen in het staal maken van morgen.

Wanneer je als young professional bij Tata Steel start in een functie, krijg je direct veel verantwoordelijkheden en uitdagingen. Wij bieden je daarbij alle ruimte voor jouw ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden: zowel in de diepte als in de breedte. Je krijgt van ons de handvaten en tools om je als specialist in jouw vakgebied te ontwikkelen, maar we stimuleren je ook om op persoonlijk vlak te groeien.

Welk vakgebied wordt jouw uitdaging?

Naast dat wij een industriële gigant zijn heeft Tata Steel ook een eigen ingenieursbureau met hoog opgeleide technici, een researchcentrum met internationale PhD’s en masters, een ICT-centrum en logistiek bedrijf met specialisten. Maar we hebben ook uitdagingen buiten de techniek, op diverse vakgebieden: Finance, Sales & Marketing, Procurement, HR en Supply Chain.

Het programma

Naast je reguliere functie en vakinhoudelijke ontwikkeling krijg je van ons een introductie en ontwikkelingstraject aangeboden. Dit traject bestaat uit cursussen, een mentor en trainingen: hiermee leg je de fundamenten voor je werkzame toekomst. Je leert hierdoor niet alleen ons bedrijf door en door kennen, maar ook jezelf. Zo werk je gericht aan je persoonlijke ontwikkeling en ervaar je keer op keer hoe het is om je grenzen te verleggen.

Je doorloopt het éénjarige traject in een groep van ongeveer 15 collega’s, van verschillende disciplines. Samen met hen stel je persoonlijke leerdoelen op en ga je daar in de trainingen mee aan de slag. Doordat je samen het traject volgt heb je direct een groep andere young professionals waar je mee kunt sparren, ideeën kunt uitwisselen en een breed netwerk mee opbouwt.

Het programma op hoofdlijnen

Je eigen mentor die jou coacht

Bij de start krijg je een mentor toegewezen, een ervaren senior manager. Hij of zij fungeert als klankbord en coach bij je persoonlijke ontwikkeling gedurende de eerste 2 jaar bij
Tata Steel.

Ontwikkel persoonlijk leiderschap
Om ervoor te zorgen dat je als startende professional je effectiviteit vergroot, bieden wij je een ontwikkelprogramma dat gericht is op persoonlijk leiderschap. Door middel van de trainingen en feedback krijg je meer inzicht in je gedrag en je drijfveren. Vervolgens leer je hoe je meer variatie kunt aanbrengen in je natuurlijke stijl van beïnvloeden en communiceren.

Maak kennis met Tata Steel IJmuiden
Ontdek hoe we werken, wat onze plannen en ambities zijn en hoe de afdelingen functioneren. Maar leer ook het productieproces van A tot Z kennen, niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk. Daarbij ga je natuurlijk ook de fabrieken in! Daarnaast loop je één of meerdere dagen mee in de productieomgeving en leer je de specifieke werkomgeving kennen.

Kies uit een breed scala van workshops
Je kunt interessante keuzemodules volgen, om jezelf optimaal te ontwikkelen. Kies uit o.a. timemanagement, meeting effectiveness, en presenteren.

Solliciteren of meer weten?

Ben jij het talent van de toekomst dat klaar is voor veel verantwoordelijkheid en uitdagingen? Dan krijg je bij Tata Steel ruimschoots de kans jezelf te ontwikkelen, een breed netwerk op te bouwen en te werken aan jouw carrière in de staalindustrie.

Bekijk onze vacatures voor young professionals >>

Meer informatie?

Jessie Koopman
Corporate Campus Recruiter
T: (0)251 49 82 59